Tekni̇k Anali̇z Raporu (29 Nisan - 3 Mayıs) 29-04-2024

TEKNİK ANALİZ RAPORU (29 Nisan - 3 Mayıs)

HAFTAYA BAKIŞ: Para Girişlerine Devam

23 Nisan tatili nedeniyle 4 gün açık olan borsada geçen hafta alımların tekrar güçlendigini gördük ve cuma günü yeni rekor geldi. BIST100 en yüksek 9 Nisanda 9850 görülmüştü, 26 Nisan Cuma 9956'ya ulaştı. Cuma günleri % 2 üstü getiriler artık bolca olmaya başladı. 

Geçen haftaki yorumda 'yakın zamanda yeni rekorlar kırılıp 10 bin seviyesinin görülebileceğini gösteriyor diyebiliriz.' demiştik. Ana tetikleyici 'İran gerilimi uzatmayacak gibi' söylemimizdi. Zira Kasım ayından beri BIST'e yabancı yoğun bir şekilde akıyor. Ama 2 kez duraklamasına neden olan durumlar oldu. İlki Şubat enflasyonunun yüksek gelmesi ve sonrasında Yerel seçim belirsizliği dönemi. İkincisi İran-İsrail gerginliğinin artması. 18 Mart’ta başlayan yabancı girişi bayrama kadarki 16.5 iş gününde 1.22 milyar dolar borsaya, 250 milyon dolar da devlet ve özel sektör tahviline para sokmuştu. İsrail, 19 Nisan günü İran’ın İsfahan şehrini vurdu ama İran karşılık vermeyeceğini açıklayınca bayram sonrasındaki haftanın satış baskısından çıktık. 

Geçen hafta sadece borsaya değil tahvile de yoğun bir giriş oldu. Öyleki son zamanların en yüksek girişi datasını bu perşembe TCMB'den görebiliriz. Bu gelişmeler bize TL varlıkların halen değerlenme sürecinde olduğunu ve yollarının açık olduğunu gösterebilir. Elbette ara ara düzelmeler gelecektir fakat ciddi bir değişime yol açan olay olmadıkça trendimiz yükselmeye devam edecektir. Hisse önerilerimizde bir değişikliğe gitmiyoruz. Hedefleri geçince 'kar al' yapılabilir. 

Bu hafta da 1 Mayıs tatili nedeniyle 4 gün açık olacak borsada BIST 100 için 9800 üzerinde kaldıkça pozitif görünüm korunabilir. Bu hafta Nisan sonu Mayıs başı olduğundan PMI verileri öne çıkacaktır. ABD'de bilanço sezonu da bir yandan takip ediliyor. S&P 500'deki şirketlerin F'sı bugüne kadar ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı ve bu şirketler, tahminlerin % 8.4 üzerinde kar açıklayarak pozitif süpriz yaptı. Ayrıca FED'in 1 mayıs toplantısında faiz değişikliği beklenmiyor fakat söylemler takip edilecektir. 3 Mayıs'ta ise ABD istihdam datası önemli. Türkiye'nin kredi notunda Fitch'in gerisinde kalan ancak görünümü pozitifte tutan S&P'nin gözden geçirmesi ise Cuma akşamı gelecektir ki hafta içi yeni rekorlar kırılırsa, bunu not artışı beklentisine bağlayanlar çok olacaktır.

Haftalık Teknik Bülten

Haftalık Teknik Bülten

ÖNCEKİ HAFTA PERFORMANS TABLOSU

22-26 Nisan Getirileri:

22-26 Nisan Getirileri:

Ücretsiz Deneme Hesabı