Ncm Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar Pazi'nın Katkılarıyla 06-05-2024

NCM Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar PAZI'nın Katkılarıyla

Temkinli İyimser Seyir Devam Eder Mi?

Üç majör endeks de haftayı olumu bir seyirle tamamlarken, haftanın kapanışında gelen ve uzun bir aradan sonra ilk defa istihdam piyasasında soğumaya işaret eden veri ile faiz indirim beklentileri öne çekilmiş oldu. Şirket bilançoları ve ekonomik veri trafiği devam edecek ancak önceki haftalara kıyasla daha sakin bir seyir beklenebilir. Jeopolitik tansiyonun sönümlenmesi de bu duruma katkıda bulunmakta. Sonuç olarak kazanımların korunmasını bekleriz, ancak yeni zirvelere taşıyacak bir momentum yakalanması düşük ihtimal.

Haftanın ekonomik takviminde nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Şirket bilançolarında bu sefer muhteşem yedili hissesi bulunmazken, film endüstrisi şirketleri Disney ve Warnes Bros izlenecek. Ulaşım hizmetleri tarafında Uber ve Lyft sonuçları açıklanacak. Gıda tarafında ise papa john’s, krispy kreme ve cheesecake factory bulunmakta. Ekonomik veri olarak Michigan üniversitesi güven endeksi ilk planda, Fed yetkililerinin açıklamaları da önemli olacaktır.


S&P 500 Endeksi

S&P 500 Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

S&P 500 ve DJI Teknik Görünüm

S&P500 Endeksinde,  MACD haricinde teknik İndikatörler ve kısa vadeli hareketli ortalamalar yeniden al sinyali üretirken, ivmenin artması adına 5165 ara direnci aşılmalı, aşağıda ise 5060 ara direnci ve 5000 psikolojik direnci önemli. 

Dow Jones Endeksinde, hafta oldukça dar bir bant dahilinde geçerken, 39 bin direncinin üzerinde kapanışlar hareketin devamı adına gerekli, aşağıda ise 38.000 ve 38.500 ara destek seviyeleri olarak geçerli.

Önemli Şirket Haberleri ve Beklentiler

-S&P 500 endeksinde şirketlerin %80 kısmı bilançolarını açıkladı, kar artışı önceki döneme göre %5 olarak gerçekleşti.

-Berkshire Hathaway şirketinin bilançosu ile beraber her yıl dolduğu gibi Buffett’ın mektubu da yakından izleniyor.

-Apple kar rakamı sonrası iyi performans sergilemeye devam ediyor.

-Toronto Dominion Bank bankacılık sektörü içinde düşük risk profili ile öne çıkıyor ve %5 üzerinde temettü getirisi imkanı sunuyor.

-Yeni nvidia hissesi hangisi olur arayışında öne çıkan iki isim baidu ve uipath.


Nasdaq 100 Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi Teknik Görünüm

Nasdaq’ta teknik görünüm büyük ölçüde olumluya dönerken, burada da MACD haricinde endikatörler al sinyali üretmiş durumda. 18 bin direnci aşıldığı takdirde, tarihi zirvesini zorlamaya en yakın majör endeks konumunda. 17.500 ise destek olarak izlenebilir.

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Haftalık Temettü Takvimi

Haftalık Temettü Takvimi

FOREX PİYASALARI ÖZETİ

ALTIN

ALTIN

GÜMÜŞ

GÜMÜŞ

EUR/USD

EUR/USD

WTI

WTI

ÜRÜN BAZLI HAFTALIK DEĞERLENDİRME

ALTIN

Altında gelen tepki hareketlerinin zayıf kaldığını ve geçen hafta da belirttiğimiz 2320 kritik direncinin aşılamadığını görüyoruz. 2260 ara destek konumunda izlenecektir, Fed faiz indirimi ihtimalinin öne çekilmesi satışları sınırlayabilir.

GÜMÜŞ

Gümüş fiyatlarında da tepkiler sınırlı kalıyor, 26.30 kritik destek seviyesine oldukça yakın seyreden gümüş için 27.50 dolar ons direnci aşılmadıkça temkinli tarafta kalmak mantıklı olacaktır.

EUR/USD

Paritede 1.06 civarı yaşanan dip oluşumu çabası sonrası kısmi iyimserlik devam ederken, 1.08 direnci üzerinde kapanışlar görülmedikçe hareketin devamına şüphe ile yaklaşıyoruz.

WTI

Petrolde jeopolitik tansiyonun giderek azalması ve ABD’nde açıklanan stok artışları sonrasında 80 dolar varil direnç haline gelmiş durumda. Geri çekilmenin bu seviye altında kademeli olarak 75 dolar varil seviyesine doğru devam etmesi beklenebilir.

Ücretsiz Deneme Hesabı